Willem II BETROKKEN

Willem II BETROKKEN

Project: Weekendschool

Weekendschool

IMC Weekendschool Tilburg bereidt hun leerlingen voor op de belangrijkste stap na hun schoolbestaan: gemotiveerd hun plek vinden in de samenleving. Lessen op zondag door bevlogen vakexperts, die vrijwillig het blikveld van de leerlingen verruimen. Ze laten de kinderen experimenteren met hun voorkeuren en stimuleren hun lef om hun interesses te volgen. In de ontvankelijke leeftijdsfase van 10 tot 14 jaar legt de weekendschool de basis om gemotiveerd in het leven te staan.

De leerlingen krijgen drie jaar lang elke zondag les op Tilburg University of op externe locatie, van inspirerende professionals, die levensecht lesgeven over hun vakgebied. Door vakken zoals Journalistiek, Geneeskunde, Recht en Theater krijgen de leerlingen een breed beeld van de samenleving en ontmoeten zij mensen die ze normaal gesproken niet snel tegenkomen.

Ook een lesblok over en bij Willem II is een jaarlijks terugkomend project voor de leerlingen in het 3e jaar van de weekendschool. Het rolmodel wat profvoetballers hebben leent zich uitstekend voor een les over respect, doorzettingsvermogen, het vieren van successen, maar ook het kunnen omgaan met tegenslagen. Uiteraard ontbreekt ook een bezoek aan het stadion en aan een wedstrijd niet.