Willem II BETROKKEN

Willem II BETROKKEN

Nieuws: Willem II zoekt voetballiefhebbers met een visuele beperking

WII zoekt voetballiefhebbers met een visuele beperking

In samenwerking met Koninklijke Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen onderzoekt Willem II de mogelijkheden voor de komst van een blindentribune in het Koning Willem II stadion.

Een blindentribune is een speciale plek in het stadion waar mensen met een visuele beperking, en hun begeleider, met behulp van audioapparatuur kunnen genieten van een voetbalwedstrijd. Slechtziende en blinde voetballiefhebbers kunnen op die manier live een wedstrijd in het stadion beleven en worden door de audioapparatuur continu geïnformeerd over wat er op het veld gebeurd.

Willem II organiseert na de winterstop een pilot en is hiervoor op zoek naar supporters met een visuele beperking. Als de pilot een succes wordt onderzoekt Willem II de mogelijkheden voor een blindentribune tijdens alle thuiswedstrijden.

Dus, ben je of ken je een Willem II supporter met een visuele beperking die graag de thuiswedstrijden in het Koning Willem II Stadion bij wil wonen op een speciale tribune met audio ondersteuning? Laat ons dit dan snel weten. Mail naar blindentribune@visio.org of neem telefonisch contact op met Daniel Schober, medewerker advies, Koninklijke Visio, telefoon 088 585 97 00.